Belföld

Debrecenben fogták el a soproni fegyveres rablót

Két és fél év után kapták el azt a 20 éves férfit, aki egy pénzváltót próbált fegyverrel kirabolni 2011 januárjában.

Január 15-én reggel Sopronban a Várkerületben ismeretlen tettes a pénzváltó nyitott ablakán keresztül az alkalmazottat fegyverrel megfenyegette és a bevételt követelte. A nő a felszólításnak nem tett eleget, a támadót a kiadóablaktól ellökte és a fém rolót leengedte. Azismeretlen rabló a helyszínről elmenekült.

A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a bűncselekményt a jelenleg 20 éves  Sz. Attila Patrik debreceni lakos követte el, aki, a történtek idején Sopronban lakott albérletben. A bűncselekmény elkövetése után ismeretlen helyre távozott – írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Terrorelhárítási Központ  munkatársai a debreceni felderítők együttműködésével 2013. április 17-én a körözött férfit Debrecenben elfogták. Tettestársát,  N. Roland 20 éves helyi lakost, április 18-án Sopronban fogták el a rendőrök.

A Győri Járásbíróság fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt 2013. április 19-én a két férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

Sz. Attila Patrik beismerte, anyagi haszonszerzés céljából követett el fegyveres rablást és betöréses lopást. N. Roland  bűncselekmények elkövetésében betöltött szerepét vizsgálja a rendőrség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik