Belföld

Közlekedési versenyt rendeznek a családoknak Csongrád megyében

Kozlekedesi-vetelkedo-Szegeden(960x640).jpg (Közlekedési vetélkedő Szegeden)
Kozlekedesi-vetelkedo-Szegeden(960x640).jpg (Közlekedési vetélkedő Szegeden)

Közlekedésbiztonsági versenyt szervez a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság olyan családok részére, akik két 6 és 18 év közötti gyermeket nevelnek.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kiemelt feladatként kezeli a gyalogos, valamint a kerékpáros balesetek megelőzését. A közlekedők ezen rétege védtelenebb és kiszolgáltatottabb, ezért az őket érintő balesetek szinte mindig súlyos sérüléssel, nem ritkán halállal végződnek.

A megelőzés érdekében figyelemfelhívó, biztonságos közlekedésre nevelő kampányt indítanak a Magyar Autóklubbal közösen a Rókusi Tesco parkolóban május 11-én. A rendezvényügyességi versenynek ad otthont.

A 9 órakor kezdődő „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőre olyan családok jelentkezhetnek, akik két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek. A rendezvényen mind a felnőttek, mind a gyerekek KRESZ tesztet töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral. A legeredményesebb család képviseli majd Csongrád megyét a verseny országos döntőjén szeptemberben, a zsámbéki Driving Camp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik