Belföld

Hatszáz méteren át tolta az égő traktort az IC

Súlyos baleset történt a Fejér megyei Sárosdon, ahol egy mezőgazdasági vontatóval ütközött az intercity.

Sárosd vasútállomás melletti vasútátjáróba feltételezhetően a piros jelzést figyelmen kívül hagyó mezőgazdasági vontató haladt át délután öt óra környékén. A Dombóvár felé haladó intercity gyorsvonat nagy sebességgel érkezett, és magával sodorta a traktort, ami azonnal kigyulladt, és lángra lobbantotta a villanymozdonyt is. A hatalmas tűz kíséretében hatszáz méteren keresztül tolta maga előtt a szerelvény a traktort, át a sárosdi vasútállomás kettes vágányán. Az utazóközönség döbbenten nézte végig a tragédiát.

A Fehérvár24 helyi tudósítójának könnyeivel küszködve mondta egy idősebb úr, hogy egy 25 éves srác, a volt munkatársa ült a traktorban, aki a helyszínen életét vesztett. A nyilatkozó férfi szemtanúja volt a szörnyű esetnek, ahol látta elveszni fiatal kollégáját.

A tűz oltása cikkünk megjelenésekor is folyik. A vonatszerelvény első kocsija is megrongálódott. A vonaton többen is megsérültek, akiket a kivonuló mentők látnak el a helyszínen.

Legfrisebb információnk szerint ugyan kivonultak a mentők, de csak a mozdonyvezetője sérült. Az utasok között nem történt sérülés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik