Belföld

Együtt menekül a Fidesz és az MSZP

Mi az, ami összerendezi a Fidesz és az MSZP politikusait? Segítünk: a félelem attól a vizsgálattól, amely arra kíváncsi, hogy a 2007–2013-as fejlesztési ciklusban mennyi uniós támogatás jutott a tisztázatlan hátterű offshore cégeknek.

Az MSZP és a Fidesz politikusai sem támogatják annak az LMP által kezdeményezett parlamenti bizottságnak a felállítását, amelyik azt vizsgálná, hogy a 2007–2013-as fejlesztési ciklusban mennyi uniós támogatás jutott a tisztázatlan hátterű offshore cégeknek – jelentette be szomorúan Schiffer András és Vágó Gábor.

Az LMP-seket vezető Schiffer szerint az MSZP politikusai azzal indokolták távolmaradásukat, hogy nem írnak alá olyan kezdeményezést, amelyet a jobbikos képviselők szignáltak. A független képviselő közölte: megérti az érvelést, de ha az elmúlt húsz évben a „politikai elit asszisztálásával” nem loptak volna ki temérdek pénzt az országból, akkor a szélsőjobboldalnak ma nem lenne képviselete a parlamentben.

Vágó Gábor szavai szerint az MSZP és a Fidesz úgy fél az EU-s pénzek elosztásának kivizsgálásától, „mint ördög a szenteltvíztől”. A Fidesz és az MSZP azokat az oligarchákat képviseli, akik nem Magyarországon adóznak, akik miatt az egyszerű állampolgároknak, a kis- és közepes vállalkozásoknak sokkal nagyobb adóterhet kell viselniük – jelentette ki. Leszögezte, az LMP nem adja fel, és továbbra is azon dolgoznak, hogy összegyűljön a szükséges 78 képviselői aláírás.

Schiffer András megjegyezte, az lenne az igazi megoldás, ha a parlament megszavazná azt a javaslatukat, amely alapján nem lehetne átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégeket bejegyeztetni Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik