Belföld

Orbán az önbizalom fontosságáról

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

A kormányfő fiatal közgazdászokkal találkozott Sarlóspusztán.

A gazdasági válságban, a szerkezeti átalakulásokban azt kell nézni, hogy abból Magyarországnak milyen lehetőségek adódhatnak – mondta a miniszterelnök vasárnap fiatal közgazdászok előtt a Pest megyei Sarlóspusztán. Orbán Viktor a Fejlődő Vállalkozások Egyesületének gazdasági konferenciáján – a kormany.hu-n közzétett videó szerint – arról beszélt, hogy a világban zajló változásokat mérlegelni kell.

Ami kedvező folyamat a magyaroknak, azt fel kell erősíteni, ami kedvezőtlen, azt gyengíteni kell, hogy minél kevesebb kárt okozzon – tette hozzá. A kormányfő szerint arra is oda kell figyelni, melyek azok a lehetőségek, melyeket mások még nem vettek észre a válságban, és azokat észre kell venni. Persze ehhez kell önbizalom – ismerte el és felhívta a figyelmet arra, hogy az európai emberek adják a világ népességének 8 százalékát, ők azok, akik előállítják a világ GDP-jének 20-25 százalékát, és ők azok, akikre a világ összes szociális kiadásának 50 százalékát költik, miközben az európai nemzetek adóssága folyamatosan, napi 1,2 milliárd euróval nő.

Ez így biztosan nem fog folytatódni – fűzte hozzá a miniszterelnök. Szerinte csak aza kérdés, van-e terve Magyarországnak arra, hogy a változás eredményeképpen hol helyezkedjen majd el. Orbán Viktor szerint soha többet nem lesz már olyan az európai világ – sem a gazdasági adatok, sem pedig a gazdasági szerkezet szempontjából – mint amilyen a válság előtt volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik