Belföld

Orbán nem enged a motorosoknak

Nemzeti-Erzelmu-Motorosok(650x433)(1).jpg (Nemzeti Érzelmű Motorosok)
Nemzeti-Erzelmu-Motorosok(650x433)(1).jpg (Nemzeti Érzelmű Motorosok)

A kormányfő ismét utasította a belügyminisztert, hogy a nemzeti érzelmű motorosok ne zavarhassanak.

Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy ne engedélyezze a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra tervezett felvonulását – hangzott el az M1 Az Este című műsorának pénteki adásában.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok eredetileg Adj gázt! címmel akartak felvonulni a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével egy időben. Orbán Viktor kormányfő április 8-án arra utasította a belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan politikai természetű rendezvényt tartani, amely sértheti a felvonulók emberi méltóságát. A motorosok a rendőrségi elutasítás miatt bírósághoz fordultak.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn elutasította beadványukat.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok ezután új rendezvényt jelentettek be vasárnapra. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken közölte: a motoros felvonulást tudomásul vette.

Szombat délelőtt azonban azt közölte a rendőrség, hogy Budapest Rendőrfőkapitánya jogerős határozatával megtiltotta a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesülete 2013. április 21-én 10.00 órától a Budapest XIV. kerület Műjégpályától induló rendezvényét.

Orbán pénteken egyszer már megnyilvánult az ügyben, akkor azt üzente: “Nyugalom, a kormány tudja a dolgát!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik