Belföld

Orbán: A keresztény jobb

Orbán Viktor (orbán viktor, )
Orbán Viktor (orbán viktor, )

A kormányfő egy spanyol lapban beszélt az értékekről, a kettős mércéről és az alkotmányt sem hagyta ki.

A nem vallásos emberek számára is jobb egy olyan társadalom, amely keresztény értékekre épül – mondta Orbán Viktor az El Mundo című spanyol lap szombati számában megjelent interjújában, amelyben egyebek között az állam konstruktív elemének nevezi az etnikai és vallási kisebbségeket, Magyarország számára pedig igazságosabb bánásmódot tart szükségesnek az Európai Unió részéről, elutasítva a kettős mérce alkalmazását.

A miniszterelnök felhívja a figyelmet arra, hogy az eurózónán belül is vannak különbségek az egyes országok között, különösen abban, hogyan szerezzenek befektetéseket, ezek a különbségek pedig megnehezítik az egység fenntartását. Magyarország – mint eurózónán kívüli ország – ugyanakkor megköveteli, hogy tartsák tiszteletben a válsághelyzetre való reagálásának módját, még abban az esetben is, ha ez a reakció eltér az eurózóna országaiban alkalmazottól.

A magyar alkotmány konstruktív, nem liberális, de nem is konzervatív, olyan értékekre épül, amelyeket a magyarok fontosnak tartanak, ez az alkotmány a közjót szolgálja – jelentette ki Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik