Belföld

Olimpiai bajnokok a campuson

Palotai Károly és Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgók dr. Szekeres Tamás rektor meghívását elfogadva a győri Széchenyi István Egyetem tevékenységével, fejlesztési programjával ismerkedtek.

A két ismert sportember rendszeresen közreműködik a győri egyetem országos és térségi sporteseményeinek szakmai megrendezésében. A tájékozódó programon részt vett Kovács István volt megyei sportigazgató is.

Palotai Károly egykori labdarúgó, nemzetközi játékvezető, sportvezető az 1964-es tokiói olimpián a magyar labdarúgó csapat kapitányaként lett olimpiai bajnok. Keglovich László tagja volt a mexikóvárosi olimpián aranyérmet szerzett magyar fociválogatottnak. Mindketten meghatározó focistái voltak a sok sikert elért Győri ETO csapatának.

Az új tudástereket, a laborokat, a jövőt megjelenítő könyvárat, az egyetemi sport létesítményfejlesztését bemutató látogatás során Palotai Károly elmondta: az egyetemi sport egyik meghatározó intézménye volt eddig is a Széchenyi István Egyetem. A megvalósult és tervezett fejlesztésekkel az egyetem a hírnév továbbvivője, a fejlődés élenjáró intézménye lesz. Keglovich László rövid értékelése: “Gratulálok, kívánom, hogy a további nagyra törő tervek is így valósuljanak meg!”


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik