Belföld

Kasztráltatást akar a Jobbik

tű (tű)
tű (tű)

A párt azt kezdeményezi, hogy a nemi erőszakot elkövetőknél és a liliomtipróknál alkalmazzák a kémiai kasztrálás módszerét.

Törvénymódosítást kezdeményez a Jobbik Magyarországért Mozgalom azért, hogy a jövőben a nemi erőszak miatt elítélt férfiakkal szemben kémiai kasztrálást alkalmazzanak – így csökkentve a nemi vágyukat. Ezt Németh Zsolt pécsi jobbikos országgyűlési képviselő jelentette be pénteken – írja a PécsMa.hu.

A képviselő azt mondta, szívesen csatlakoznak minden olyan kezdeményezéshez, amely a pécsiek biztonságérzetét és a helyi közbiztonságot javíthatja. Emellett országos szintű változást is szeretnének elérni.

A kémiai kasztrálás ötletével nem először áll elő a Jobbik. 2010-ben Bana Tibor és Mirkóczki Ádám is módosító javaslatot nyújtott be a gyermekkorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények megelőzése és megakadályozása érdekében, de a parlament végül nem tárgyalt a javaslatról.

A kriminológus szerint – bár külföldön sok helyen van rá példa -, mégis számos aggályos pontja van a módszer alkalmazásának. Ha kíváncsi a részletekre, erre menjen tovább!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik