Belföld

Vörösmarty Színház: íme az új évad!

Nyolc színésszel bővül a Vörösmarty Színház társulata: sajtótájékoztatón ismertették a 2013/2014-es évad terveit.

„A színház nemcsak az előadásokról szól: a helyi és a regionális kulturális élet központja, közösségi erő is egyben” – fogalmazott a színház sajtótájékoztatóján Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

A 2013/2014-es évadtól a Vörösmarty Színház társulatához szerződik Cserhalmi György, Földes Eszter, Gáspár Sándor, László Zsolt, Makranczi Zalán, Radnay Csilla, Törőcsik Franciska és Varga Mária.

Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója bejelentette: a következő évadtól „kakaószínház” várja a gyerekeket vasárnap délelőttönként, ahol a bábjátékok mellé természetesen kakaót is kínálnak majd.

A színház eszközeivel élővé tenni a város történelmét: ez az egyik fontos célunk – emelte ki az igazgató. A Koronázási Ünnepi Játékokat idén augusztusban rendezik meg először. Dr. Matuz János kreatív igazgató az Atlantisz-programot ismertette, amely színházon belül és kívül is programot kínál a fiataloknak.

Lássuk, mit láthatunk a nagyszínház színpadán a 2013/2014-es évadban: az előadások között lesz az Indul a bakterház, Lear király, Koldus és királyfi, A Nyomorultak és Mester és Margarita.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik