Belföld

Óriási robbanás: több halálos áldozat, tűzoltók tűntek el – Videó!

Robbanás történt Texas államban egy műtrágyaüzemben, az elsődleges információk szerint 60 halottja is lehet a tragédiának.

10.34 – Hivatalosan is megerősítették helyi idő szerint csütörtök hajnalban Texasban, hogy vannak halálos áldozatai az előző este egy műtrágyagyárban történt robbanásnak – jelentette honlapján a BBC brit közszolgálati tévé és rádióadó.

Dean Wilson, Texas állam közbiztonsági hivatalának tisztségviselője sajtótájékoztatón erősítette meg azokat az értesüléseket, hogy vannak halálos áldozatok, de pontos adatot nem közölt. Egyes jelentések legalább hatvanra teszik a halottak számát. Meg nem erősített hírek szerint több tűzoltó eltűnt.

Dean Wilson elmondta, hogy a mentőalakulatok házról házra járva átkutatják az érintett körzetet, a Dallastól 130 kilométerre délre fekvő West település műtrágyagyárának környékét. A kisváros 2700 lakosának felét evakuálták.
A tűz még parázslik, tartani lehet esetleges újabb robbanásoktól.

Korábban:

A robbanás olyan óriási erejű volt, hogy a gyárral szomszédos több épület összedőlt, és sok kigyulladt. A robbanás zaját Westtől 70 kilométerre is hallani lehetett. Több tucat mentőautó érkezett a helyszínre, és hat mentőhelikopter is.

Egyelőre nem lehet tudni, pontosan hány halottja és sérültje van a helyi idő szerint szerda este Texas államban, West kisváros műtrágyagyárában történt robbanásnak – mondta három órával a robbanás után, magyar idő szerint csütörtök reggel hat órakor tartott sajtótájékoztatóján a település polgármestere.

Tommy Muska polgármester elmondta, a detonáció hatvan-nyolcvan épületet súlyosan megrongált, köztük egy idősek otthonát, egy iskolát és több lakóházat. A dallasi WFAA televízió helikopteres stábja arról számolt be, hogy a gyártól három háztömbnyire minden elpusztult.

A környéket kiürítették. A hatóságok szerint mérgező anyagok lehetnek a levegőben, és attól is tartottak, hogy a műtrágyagyár területén, ahol még órákkal a robbanás után is tűz volt, felrobban egy még ép tartály.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik