Belföld

Fehérvári Állatotthon – havonta az Alba Plázánál

A megújult arculatú Fehérvári Állatotthon pavilonját szeptemberig, havonta egy-egy szombaton találják meg az érdeklődők az Alba Plaza előtti téren, a sorozat április 20-án indul.

„Fehérvári Állatotthon – közelebb a polgárokhoz” mottóval útjára indul egy új, hatrészes programsorozat Székesfehérváron, a város Önkormányzata és az Alba Plaza támogatásával. A Takarodó úti létesítmény önkéntesei tanácsadással segítik a felelős állattartást, és adományokat gyűjtenek a menhelyen élő csaknem 300 állat ellátására, gyógyítására. Közben népszerűsítik az állatotthont és saját tevékenységüket is, hiszen az önkéntesek csapatához bárki csatlakozhat, aki kedvet érez az elárvult cicák és kutyák gondozásához, valamint programok szervezéséhez. A megújult arculatú Fehérvári Állatotthon pavilonját szeptemberig, havonta egy-egy szombaton találják meg az érdeklődők az Alba Plaza előtti téren, a sorozat április 20-án indul.

„Új programunkat a felelős állattartás jegyében szervezzük, mert úgy gondoljuk, hogy aki állatot tart, annak kötelezettségei vannak házi kedvenceivel és a társadalommal szemben egyaránt! Felvilágosítással, megelőzéssel sokkal többet tehetünk, mint a tényleges állatmentő munkával. Havonta egy-egy alkalommal, saját pavilonunkkal „beköltözünk” Székesfehérvár belvárosába, az Alba Plaza előtti tér Liszt Ferenc utca felöli oldalára, ahol bárki felkereshet minket. Minden hónapban lesz egy-egy kiemelt témánk, az április 20-án, szombaton 10.00 és 14.00 óra között zajló nyitó programunkon az ivartalanítás fontosságáról és a kölyökállatok gondozásáról, egészségügyi ellátásáról adunk főként tájékoztatást.” – hangsúlyozta a programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón Krepsz Gyöngyi, az állatotthon vezetője.

A menhely napi működtetése igen sokba kerül, ezért Székesfehérvár Önkormányzatának éves támogatása mellett a Fehérvári Állatotthon számít a jó szándékú, segítőkész polgárok, cégek adományaira is! „Aki minket támogat, biztos lehet abban, hogy adománya jó helyre kerül! Hálával és köszönettel fogadjuk a támogatásokat, melyeket az állatok etetésére, oltására, operálására, illetve egyéb költségeink fedezésére fordítunk. Főként a száraz kutya- és macskatápoknak, illetve a készpénzes adományoknak látjuk nagy hasznát, de bármit szívesen fogadunk. A pénzt a tavaszi időszakban elsősorban az ivartalanításokra, oltásokra költjük! Önkéntes csapatunk jelenleg körülbelül 50 főből áll, segítőink saját tevékenységüket is népszerűsítik az új rendezvénysorozatunk keretében. Bárki – gyerekek, osztályok, baráti társaságok, céges csapatok, családok is – csatlakozhatnak hozzánk, ha kedvet éreznek az állatok kényeztetéséhez, programjaink sikeres lebonyolításához, vagy a kétkezi, karbantartó munkához! Kérjük, gondoljanak ránk az adó 1% odaítélésénél is! A 19816016-1-43-as adószámunkat megtalálják a  portálunkon, ahonnan letölthetik a szükséges nyilatkozatot. – tette hozzá Krepsz Gyöngyi, aki reméli, hogy új kampányukkal lépésről lépésre valóban közelebb kerülnek Fehérvár polgáraihoz.

A sajtótájékoztatón Székesfehérvár polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András méltatta a Fehérvári Állatotthon munkáját, és arra biztatta a polgárokat, hogy kapcsolódjanak az új programsorozathoz: „Komoly szakmai háttérrel rendelkező, hiteles kezdeményezés indul útjára, melynek egyik legfontosabb eleme a kommunikáció, a párbeszéd. Az állatotthon megtalálja a kapcsolatot azokkal a polgárokkal, akik tudnak és akarnak is segíteni! Bátran lehet vállalni a menhely támogatását, hiszen az adományok jó helyre kerülnek!” A Fehérvári Állatotthon a 2005 óta működő Gyermektagozata révén számos iskolával áll kapcsolatban, és egyéb, környezeti-nevelési programjai is vannak. Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint az oktató-nevelő tevékenység és a mindennapi munka egymásra épülő, sikeresen működő rendszert alkotnak.

„Az Alba Plaza minden olyan eseményhez szívesen kapcsolódik, amely fontos üzenetet hordoz a társadalom számára. A felelős állattartás leginkább szívből jövő tevékenység, hiszen kötelességünk legjobb tudásunk szerint gondoskodni a velünk élő állatokról. A Fehérvári Állatotthon tevékenységét azért karoltuk fel, mert szeretnénk, hogy a hozzánk betérő látogatók közül a lehető legtöbbhöz jusson el az üzenetünk!” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón az Alba Plaza igazgatója. Vámos Zsolt a támogatás fontosságát hangsúlyozta azzal is, hogy jelképesen egy csomag állateledelt nyújtott át Krepsz Gyöngyinek, az Állatotthon vezetőjének.

A Herosz Fejér megyei szervezetének elnöke, Dr. Berey Attila köszönetét fejezte ki a Fehérvári Állatotthon munkájáért, valamint az önkormányzat és az Alba Plaza támogatásáért. Elmondta: „A büszkén vállalt új programsorozat lehetőséget kínál arra, hogy az állattartásban sokszor tapasztalható tudatlanságot és hiányosságokat csökkentsük! Bízom abban, hogy ha eredményesen dolgozunk, akkor egyre kevesebb kóbor állat kerül az utcákra!”

A Fehérvári Állatotthon új rendezvénye május 18-án, június 29-én, július 27-én, augusztus 24-én és szeptember 28-án folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik