Belföld

Áprilisi ámokfutók: 50 helyett 130-cal Fertődön

Egyeseket a tavaszi kátyús utak és a halálos balesetek sem tántorítanak el a száguldástól. Fotók!

Megyénkben a közúti közlekedési személysérüléses balesetek legfőbb oka 2013. I. negyedéves előzetes – azaz a balesetet követő 24 órás helyzetnek megfelelő – statisztikai adatai alapján a gyorshajtás.

A közlekedésbiztonsági mutatók javítása érdekében ezen szabályszegői kör kiszűrését kiemelt feladatként kezeli a rendőrség. Cél, hogy megyénk közútjain kevesebb baleset történjen, csökkentve ezzel a balesetben megsérült vagy elhunyt személyek számát.

Az M1-es autópálya megyei szakaszán 2013. első negyedévében a tavalyi év hasonló időszakához képest növekedés tapasztalható a sérüléses balesetek számában. A fenti célok elérése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében az M1-es autópályán a fix telepítésű sebességmérő készülékek folyamatos üzemeltetésétől függetlenül is történik sebességmérés.

2013. április 08-án az M1-es autópálya jobb pályatest 153 km szelvényében a megengedett 130 km/h helyett 204 km/h sebességgel közlekedő személygépkocsit mért be sebességmérő készülék. 90.000,-Ft a büntetési tétele.

Fertőd belterületén a Vasút soron – melynek környékén 2013. év januárjában történt már halálos baleset is -, mobil készülékkel folyamatosan visszatérő sebességellenőrzések vannak. Az adott útszakasz kialakítása sebességtúllépésre való hajlamosságot tesz lehetővé. 2013. április 13-án a megengedett 50 km/h helyett 130 km/h sebességgel közlekedő személygépkocsit mértek be a rendőrök. A járművezető 300.000.-Ft. bírságra számíthat – írja honlapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Győr-Moson-Sopron megyei Baleset-megelőzési Bizottság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, a megengedett sebesség értékhatárokat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik