Belföld

Szívesen látogatják a szegedi és makói fürdőket a határon túlról is

Az utóbbi években a fürdőturizmus jelentősen felfejlődött Szegeden és környékén. A modernizációknak köszönhetően egyre több külföldi turista is látogatja ezeket a létesítményeket.

A rekreációs igény a növekedésével a fürdők látogatottsága is növekszik. Sokan vágynak egy kis pihenésre egy-egy különösen stresszes hét, hónap, félév vagy év után.

 

Romániából különösen sok vendég érkezik Makóra, Szegedre és Mórahalomra, mivel a határ menti terület nem rendelkezik ilyen jellegű létesítményekkel. Szerbiából is jönnek át vendégek, bár nem annyira magas számban. Sokuknak drágának számítanak az itteni árak.

A Szegeden és környékén működő fürdők kiváló marketingjének köszönhetően (többnyelvű hirdető táblák, leírások a honlapukon, kedvezmények) nagyon sok külföldi turistát vonzanak a határ menti régiókból. A kis távolság, a fürdők kiépítettsége és a jótékony gyógyhatások miatt nagyon sokan választják ezeket a fürdőket. A látogatók több szempontból is két nagyobb csoportra oszlanak. Lássuk ezeket a szempontokat.

Kor szempontjából: 16-26 év közöttiek valamint 36-60 év közöttiek veszik inkább igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Az üdülés céljának szempontjából: relaxáció, egészségmegőrzés és szórakozás, kikapcsolódás  miatt látogatnak ide a turisták. A fürdő választásának szempontjából: otthoni fürdőhiány valamint az itteni fürdők kiépítettsége, ár-érték aránya vonzza a két nagy csoportot.

A turisták szinte kivétel nélkül elégedettek a dolgozók hozzáállásával, a szolgáltatások minőségével és sokféleségével, a széles fürdő választékkal és az ár-érték aránnyal. Legtöbbjük barátoktól, ismerősöktől értesül és szintén tovább adja az itt átélt kellemes pillanatokat, tovább ajánlja a létesítményeket. Alacsonyabb számban internetről, reklámokból értesülnek ezekről a lehetőségekről az ide látogatók.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy a Szegeden és környékén található fürdők megfelelnek a turisták elvárásainak és felérnek a látogatóknak tett ígéreteikhez. Szegeden és környékén a fürdőturizmus keretén belül működő létesítmények kiváló példák arra, hogyan kell a lehető legjobban kihasználni egy terület adott előnyeit. Sok más szakterületen is sokat tanulhatunk marketing, piackutatás és kihasználhatóság szempontjából.

Reméljük a fürdőturizmus továbbra is virágozni fog ezen a területen, útnak bocsátva számos elégedett turistát.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik