Belföld

Per lesz Ákos közmédiás munkáiból

Hiába kérdezte az Átlátszó, hogy mennyit fizetett ki az MTVA Ákosnak a közrádió szignáljaiért, választ nem kapott. Perelnek.

Az MTVA Kovács Ákos zenészt kérte fel arra, hogy a közrádiók számára új szignálokat írjon, aki végül 320 darabot komponált. Az Átlátszó azt akarta kideríteni, hogy mindezért mennyi pénzt kapott a Kossuth-díjjal is kitüntetett zenész, ám választ nem kapott.

Ez nem újdonság egyébként, az MTVA szeret titkolózni, a lapnak hasonló ügyekben több pere is folyamatban van az MTVA-val szemben.

Mint a cikkből kiderül, ezúttal nem csak az MTVA titkolózott, így tett  Ákos is. A lap munkatársa többször is megkereste a zenészt, hogy avassa be a megbízás díjába, választ viszont tőle sem kapott.

Az Átlátszó mindezek miatt ismételten pert indít az MTVA ellen, amely egyébként arra hivatkozva tagadta meg az adatok kiadását, hogy az üzleti titkot sértene. Ilyesmivel már korábban is próbálkozott a közmédia felügyeleti szerve, hiába, a bíróság ugyanis végül az adatok kiadására kötelezte az MTVA-t, amely szinte teljes egészében az adófizetők pénzével gazdálkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik