Belföld

Orbán: Egy idő után megáll az élet

orbán (orbán)
orbán (orbán)

A miniszterelnök diákok kérdéseire válaszolt az egyik fővárosi gimnázium vendégeként. Tüntetésekről, önvizsgálatról és az egyre növekvő külföldre vándorlásról is beszélt.

Rendhagyó osztályfőnöki órát tartott Orbán Viktor a budapesti piarista gimnáziumban – a találkozóról videó is készült, amely megjelent hivatalos Facebookoldalán.

A kormányfő a diákoknak többek közt arról beszélt, hogy minden nap végén önvizsgálatot tart, és összeveti, hogy mit tett aznap. A legtöbb esetben arra jut, hogy „a jó meghaladja a rosszat”.

Forrás: Facebook

Arra a kérdésre, hogy milyen hatással lesz az országra, hogy egyre többen mennek el külföldre, Orbán azt válaszolta, hogy fiatalon gyakran ő is úgy érezte, „menni, menni, menni kell, és biztos van egy hely, ahol még jobb helyen lehetnék”. Hozzátette: akiben munkál hasonló érzés, „az mozogjon, amíg tud. Egy idő után az élet az olyan, hogy megáll, és belépnek a felelősségek” – hangzott a coelhói hasonlat.

A Fidesz-székház márciusi elfoglalása kapcsán Orbán Viktor megjegyezte: „Tüntetni jó, különösen, ha az ember fiatal. Én is tüntettem már, tehát tudnék erről beszélni.” Ugyanakkor szerinte a demonstrálók sokszor maguk sem tudták, mi ellen tüntettek, és a kormány nem is azt állította, ami ellen tüntettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik