Belföld

Négy halálos baleset Győr-Sopron megyében

A halálos tragédiák bekövetkezésében szeretet játszott a figyelmetlenség is. A baleseteket 50 év feletti járművezetők okozták.

Megyénkben az elmúlt 7 napban 4 közlekedési balesetben öten veszítették életüket.

A mindenkit megviselő hirtelen időjárás változásról köztudott, hogy sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében. A járművezetők a beköszönő jó időre való tekintettel hajlamosabbak lesznek a szabályszegésekre (sebességtúllépés, szabálytalan előzés). Gyakori jelenség a lobbanékonyság, a kiszámíthatatlan magatartás és afigyelmetlenség.

A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása, de fontos „a mentális felkészülés”, a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is. Lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse magát ezekre a körülményekre.

A balesetek, halálos tragédiák megelőzése érdekében a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság arra kéri a közlekedőket, a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben, s fokozottan tartsák be a közúti közlekedés szabályait, hiszen egyetlen életünk van, figyeljünk egymásra! – tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik