Belföld

Ezek lesznek a hiányszakmák Győrben!

Jövőre ösztöndíjat kaphatnak, s bizonyára könnyen el is helyezkednek szakmájukban azok, akik az alábbi szakmákat tanulják ki:

Az eduline.hu ismertette a 2013/2014-es hiányszakmákat, melyekhez ösztöndíjjal is hozzájárul az állam. Az első félévben tízezer forinttal jutalmazzák a szakmunkás tanulókat, de ez az összeg – tanulmányi eredménytől függően – 30 ezer forintig emelkedhet.

Áttekintve a megyékben keresett szakembereket elmondható, hogy szerte az országban az ácsok, a hegesztők, a villanyszerelők és a szociálos ápolók a legkelendőbbek.

Győr-Moson-Sopron megyében a következő tanévben ösztöndíjas formában tanulhatnak azok, akik ács, épület- és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész, kőműves és hidegburkoló, szakács, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló vagy villanyszerelő képzésre jelentkeznek – írja az eduline.hu

Budapesten és Pest megyében azok kaphatnak ösztöndíjat, akik ács, asztalos, elektronikai műszerész, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész, kőműves és hidegburkoló, női szabó, villanyszerelő vagy víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő képzésre jelentkeznek.

Vas megyében azok kaphatnak majd ösztöndíjat, akik ács, épület- és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, hegesztő, kőműves és hidegburkoló, mechatronikus-karbantartó, női szabó, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló, illetve villanyszerelő tanfolyamra jelentkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik