Belföld

Elefántlábú ló költözne a Kossuth térre

Képzelt riport egy mesebeli állatról, aki a felújított Kossuth téren akart lakni.

A Kossuth tér felújításának látványtervei meglódították fantáziánkat. A képeket nézegetve összeállt előttünk egy kis történet. Szerepel benne egy képzelt állat, Kim Dzsong Un, Bobby Ewing, de lesznek benne fehér emberek és mutáns galambok is.

 

MESE AZ ELEFÁNTLÁBÚ LÓRÓL

1. Kedves Olvasóink! Ma a Kossuth téri elefántlábú szobor furcsa történetét mutatjuk be nektek. Először jöjjön maga a főszereplő, az elefánlábú ló szobor.

2. A szobor korábban úgy döntött, új helyet keres magának, lehetőleg olyat, ahol nagy épületek vannak, és füstölő szökőkút, zászlórúddal a közepén. Az elefánlábú ló szobor, mivel kitartóan keresett, meg is találta ezt a helyet. Nem, nem a kormány párválasztóbuliján, hanem az új Kossuth téren.

3. Az új tér mindenben megfelelt a szobornak, sőt, még túl is szárnyalta a fantáziáját, hiszen a füstölő szükőkutak mellett füstölő utcákat is talált.

4. Miután a szobor kicsit körbenézett, rögtön meg is ijedt. Mit keresnek fehér ruhás vegyvédelmisek a leendő helyemen? – kérdezte halkan.

5. Hiába, választ nem kapott. Jobban körülnézve viszont még jobban megijedt, hiszen mit kellett látnia? Hogy hőlégbalonnal szállítják külföldre a melegeket az országból…

… Ráadásul egy Észak-Koreai hadihajó is érkezett, hogy üldözőbe vegye James Bond csónakját.

6. Vagyis csak üldözőbe vette volna, ha nem kellett volna megvárni, amíg Kim Dzsong Un és csaja felszáll.

7. Hogy megnyugodjon a szobor, ismét megnézte új helyét és a füstölő lyukakat. A füstölő lyukaknak örült, a füvet tekerő lánynak már kevésbé, hívta is a KDNP illetékes tagozatát, hogy ne csak a melegeket vigyék innen, drogügyben is intézkedjenek.

8. A szobor másnap is ellátogatott a helyszínre, ahol ezúttal csak öltönyös embereket talált. Talán a Mátrixban vagyok? Értetlenkedett.

9. Aztán nézte ő is a többiekkel, ahogy szállnak a földgömbök az ég felé, ami akkora esemény volt, hogy kalapos emberek csapkodták örömükben a térdüket.

10. Aztán elcsodálkozott, mert a galambok olyan gyorsan szálltak a parlament felé, hogy még a testük is eldeformálódott.

11. Aztán megrémült, mert újra előkerültek a fehér emberkék, de most már az egész testük fehér volt.

12. És végül maga Kádár János is megérkezett a fiatal Bobby Ewing kíséretében…

… A szobor pedig inkább továbbállt és Dániába költözött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik