Belföld

400 ezer forint a gyermeksebészetnek

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2013. 04. 17. 19:50

A győri kórház gyermeksebészeti osztálya, a kamara Kézműipari Tagozatától kapta az adományt.

gyermeksebészet győr (gyermeksebészet győr)

11. alkalommal ajánlotta fel a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata, hogy a báljukból befolyt bevételt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermeksebészeti osztályának a megsegítésére fordítják. Idén a tombolán 400 ezer forint gyűlt össze, ezt az összeget április 17-én Lakatos István tagozati elnök, Bognár Gyuláné és Horváthné Borsodi Mónika tagozati alelnökök nyújtották át, dr. Davidovics Sándor és dr. Garab Endre főorvosoknak.

„A társadalmi felelősségvállalás mindenkinek fontos feladata. Itt a tagozatban olyan tagjaink vannak, akik ezt egyenként is, és együtt is szívügyüknek tartják. Kezdetek óta célunk volt, hogy ha tehetjük, támogassunk egy alapítványt, egy szervezetet, és mivel nagyon sok jót hallottunk a gyermeksebészeti osztályról, nem is volt kérdés, hogy őket patronáljuk. Éves szinten ugyan nem nagy összegekről beszélünk, de úgy gondoljuk, hogy minden forint számít, főleg ha egy ilyen nemes célról beszélünk” – indokolta a felajánlás miértjét Lakatos István.

gyermeksebészet győr (gyermeksebészet győr)

Szeretnénk vásárolni újonnan megjelent, szakmai kézikönyveket, melyek sajnos elég drága kötetek. Ezen kívül a kézi eszközparkunkat kívánjuk bővíteni az adományból. Az köztudott, hogy az egészségügyben bármire szeretne áldozni egy-egy intézmény, az milliós nagyságrendű, így örülünk a kamara támogatásának” – ezt már dr. Davidovics Sándor tette hozzá.

Az elmúlt években egyébként több mint hárommillió forinttal járultak hozzá a gyermeksebészet felszereltségének javításához a megyei kamara  kézművesei.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.