Belföld

Uniós támogatással fejlesztik a mórahalmi ipari parkot

Morahalom(2)(210x140)(9).jpg (Mórahalom)
Morahalom(2)(210x140)(9).jpg (Mórahalom)

Európai uniós támogatással, mintegy 493 millió forintból fejlesztik a mórahalmi Homokhát Térségi Agrár-Ipari Parkot.

Pataki Sándor projektmenedzser elmondta, a homokháti kisvárosban 1997-ben hozták létre az ipari parkot, ahol jelenleg csaknem félszáz vállalkozás működik, mintegy 340 embernek munkát adva.

Az ipari parkban főként helyi kis- és közepes vállalkozások telepedtek meg, a legnagyobb cég a félszáz munkavállalkozót foglalkoztató, belga családi tulajdonú Fléma Snacks Kft. – közölte Pataki Sándor.

Az ipari park fejlesztésére az üzemeltető MÓRAÉP Nonprofit Közhasznú Kft. nyert 300 millió forintos uniós támogatást. A fejlesztés eredményeképpen a Homokhát Térségi Agrár-Ipari Park versenyképes befektetési lehetőséget fog biztosítani a dél-alföldi régióba települő vállalkozásoknak – tudatta a projektmenedzser.

A projekt három fő elemből tevődik össze: az ipari park szolgáltatóközpontját bővítik egy új szerelőcsarnokkal, kiépítik a központ informatikai hálózatát, illetve az ipari park közterületein a közműveket modernizálják és bővítik, valamint az új utakat aszfaltozzák.

A projekt eredményeképpen várhatóan még több vállalkozás választja telephelyéül Mórahalmot, így javul a térség foglalkoztatási helyzete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik