Belföld

Szeged nem hálálkodott, Bohács mégis megköszönte Orbánnak

Bohacs-Zsolt(960x640)(1).jpg (Bohács Zsolt)
Bohacs-Zsolt(960x640)(1).jpg (Bohács Zsolt)

A szegedi közgyűlés pénteki ülésén nem javasolta a Fidesz, hogy Szeged adományozzon díszoklevelet a miniszterelnöknek, Bohács Zsolt viszont a szegediek nevében mondott köszönetet.

Szeged nem követte Sopron példáját és nem adományozott hálálkodó oklevelet a miniszterelnöknek, amiért a kormány átvállalta a város adósságállományát. A fideszes frakció annak ellenére nem kezdeményezte a hálálkodást, hogy többsége van a közgyűlésben. Bohács Zsolt, a párt frakcióvezetője és parlamenti képviselője ezt azzal magyarázta, hogy előzetes felmérésük alapján nem lett volna meg a szükséges számú voks a hálálkodó oklevél megszavazásához.

A képviselő mégis hiányérzettel küszködhetett, mert közleményben tudatta, hogy nagy dolog a a város életében az adósság átvállalása.

A szegediek nevében köszönjük a kormánynak, hogy átvállalja a város adósságának nagy részét. Szeged így megszabadul attól a 14 milliárd forintos tehertől, amelyet a baloldal és Botka László halmozott fel az elmúlt évek során. A Fidesz-kormány intézkedésének köszönhetően a város végre esélyt kapott arra, hogy kilábaljon a baloldal okozta válságból és talpra álljon.” – írja közleményében a frakcióvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik