Belföld

Pécsi szatír: törvényt módosítana az MSZP

Páva Zsolt (Páva Zsolt)
Páva Zsolt (Páva Zsolt)

A baranyai megyeszékhely közbiztonságának javítása érdekében intézkedéseket, a pártfogói szolgálat szigorítása érdekében pedig törvénymódosítást kezdeményez az MSZP pécsi közgyűlési frakciója.

Tóth Bertalan frakcióvezető hétfői pécsi sajtótájékoztatóján azt mondta: a megyeszékhely önkormányzatának az eddigieknél erőteljesebben kell tennie a helyi közbiztonság javítása érdekében. Az MSZP pécsi frakcióvezetője a Páva Zsolt polgármester lányát ért támadás miatt fogalmazta meg javaslatait.

Elmondta, Pécsen 2010 végén megszüntették a közbiztonsági és bűnmegelőzési tanács működését, megszűnt a polgármester közbiztonsági tanácsadójának megbízása, a polgárőrszervezetek nagy része anyagilag ellehetetlenült, a közterület-felügyelet munkatársainak egy része parkolóőri feladatok ellátására kényszerült.

Tóth Bertalan javaslataik között említette, hogy az önkormányzat különítsen el tízmillió forintot bűnmegelőzésre, a pécsi polgárőr-egyesületek működésének támogatására, és kérjen fel egy szakembert közbiztonsági referensnek, aki részt vállalhat új polgárőrszervezetek megalakításában is. Emellett azt kéri a frakció, hogy ismét álljon fel közbiztonsági tanács az önkormányzat keretein belül.

Az MSZP szeretné elérni azt is, hogy a pécsi térfigyelőkamera-hálózat valós idejű képeit a jövőben ne a közterület-felügyelet munkatársai, hanem lehetőleg rendőrök figyeljék, és e rendszerhez társuljon egy azonnal reagálni képes járőregység.

Tóth Bertalan bejelentette azt is, hogy szigorítani kell az erőszakos bűncselekmények elkövetőinek a szabadulásukat követő, meghatározott időszakra vonatkozó magatartási szabályait, ezért törvénymódosítást kezdeményeznek. Utalt arra, hogy a polgármester lányának támadója többszörösen visszaeső, aki a bűncselekmény elkövetése előtt egy évvel még börtönben ült egy korábbi erőszak miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik