Belföld
Arado-Tisza-7-evvel-ezelott(960x640).jpg (Áradó Tisza 7 évvel ezelőtt)

Így áradt a Tisza 7 évvel ezelőtt

24.hu
24.hu

2013. 04. 15. 10:59

Napra pontosan 7 éve készültek azok a felvételek, melyeket galériánkban megtekinthetnek olvasóink. Nem akarunk pánikot kelteni, de a Tisza vízszintje most is elérheti ezt a magasságot.

Szegednél közelíti a 8 métert a Tisza vízállása, ám ennél jóval magasabban tetőzött a folyó 2006-ban. Az Alsó-Tiszán az eddigi legmagasabb vízállást ugyanis 2006 áprilisában mérték: Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert. Akkor homokzsákokkal állták útját a víznek, ahogy a 2000-es évek elején is többször csak ez mentette meg a várost.

Most az Alsó-Tiszát elérte a Hármas-Körös vízhozamcsökkenése, ennek hatására az áradás intenzitása Csongrádnál mérséklődött, Szegednél a vízállás – a másodfokú készültség szintje alatt – stagnál.

Azonban a folyó Vásárosnaményig terjedő szakaszán ismét emelkedik a vízszint, alatta viszont folytatódik az apadás. Nagyhalász és Gávavencsellő között már a II. fokú árvízvédelmi készültséget is mérsékelhették, így elsőfokú a készenlét Szabolcsveresmarttól Gávavencsellőig. A Kraszna és a Lónyay-főcsatorna is apad, ott viszont még indokolt a II. fokú készültség fenntartása.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.