Belföld

Csupán évi 150 forintot spórolunk az áramon

lámpa (áram, )
lámpa (áram, )

A legszegényebb ötödnek fillérek jutnak, a csúcson évi 88 ezer forint a megtakarítás. A DK szerint.

A lakosság legszegényebb 20 százalékához a villamos áram árának csökkentésből eredő évi harmincmilliárdos megtakarítás mindössze 1 százaléka jut, a leggazdagabb 20 százalékhoz pedig a megtakarítás fele – ezt állítja Molnár Csaba.

A Demokratikus Koalíció alelnöke hétfő déli, grafikonokkal támogatott sajtótájékoztatóján beszélt erről a Parlamentben. Molnár szakértői számításokra hivatkozott, de a szakértők nevét nem árulta el, mondván, „ha kiderülne, kik ők, másnap nemcsak őket, hanem a családtagjaikat is kirúgnák a munkahelyükről; Magyarországon a félelem és a rettegés uralkodik”.


Fotó: Neményi Márton

Molnár azt állítja, a legszegényebbek évi 150 forintot takarítanak meg, a felső ötöd 26 ezer forintot, a „legeslegesleggazdagabbak” pedig 88 ezer forintot.

„Ez maga a perverz újraelosztás” – kölcsönözte Ferge Zsuzsa kifejezését az alelnök.

A gyurcsányisták szerint, ha az a cél, hogy a szegényeket segítse a kormány, akkor hozza vissza a balliberális kormányok idején használt szociális tarifát, valamint a fogyasztással sávosan növekvő áramdíjat.

A témához csak érintőlegesen kapcsolódó módon Molnár – újságírói kérdésre – kijelentette: nagy tételben fogadna arra, hogy Orbán Viktor egy éven belül megbukik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik