Belföld

Veszélyes tavasz: halálos balesetet okozhat a jó idő

24.hu
24.hu

2013. 04. 14. 11:27

A járművezetők a javuló útviszonyokra tekintettel hajlamosabbak a szabályszegésekre - sebességtúllépés, veszélyes előzések-. Gyakori jelenség a kiszámíthatatlan, szeszélyes magatartás.

2012. év közlekedési baleseti mutatóit elemezve megállapítható, hogy áprilisban 3, májusban 5 halálos baleset következett be megyénk közútjain a tavaszi idő beköszönte után. Az elemzések során megállapítható, hogy a baleseti ok 7 esetben a gépjárművezető, 1 esetben kerékpáros hibára vezethető vissza. Fontos kiemelni, hogy április első hete tragikus hét volt, mivel három egymást követőn napon is történt – április 02., 03., 04. – halálos baleset. Május második hetében szintén halálos kimenetelű közlekedési balesetek történtek – május 8-án és 10-én -, majd azt követően minden héten.

2013. évben a kerékpárosok és a gyalogosok által okozott, illetve érintettségükkel bekövetkezett közúti közlekedési balesetek számának csökkentésére a rendőrség fokozott figyelmet fordít. Kiemelendő, hogy ők a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői, hiszen az ő testüket egy esetleges baleset során semmi nem védi. Ezért gyalogos, illetve kerékpáros gázolása során soha nem az a kérdés, hogy történt-e személyi sérülés, hanem az, hogy annak milyen a foka: könnyű, súlyos, vagy éppen halálos!

Azért, hogy az idén az elmúlt év tavaszi hónapokra jellemző kedvezőtlen halálos baleseti mutatói ne ismétlőjenek meg, a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság arra kéri a közlekedőket, a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben. Fokozottan tartsák be a közúti közlekedés szabályait, hiszen egyetlen életünk van, figyeljünk egymásra! – hívja fel a figyelmet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.