Belföld

Új CBA-s üzletág Szegeden?

Geotermikus fúrásra kapott engedélyt egy, a CBA-hoz köthető szegedi raktárcég a HVG írása szerint. Szakemberek furcsállják a nagyteljesítményű mélyfúrót.

Új üzletágat alakít ki egy, a CBA élelmiszerlánc alapító-tulajdonosaihoz kötődő szegedi raktárcég: uniós támogatással az ország egyik legnagyobb teljesítményű mélyfúrógépét vásárolta meg – írja a HVG Online.

A lap írása szerint magas foglalkoztatási hatás – ezzel a jeligével pályázott uniós forrásra a szegedi Hansa-Kontakt Inv. Kft., 30 új munkahelyet ígérve, és pillanatok alatt el is nyert csaknem 450 millió forintot. A HVG szerint a pályázati kritérium is csak annyi, hogy a létszám elérje a 25 főt.

Az eddig kizárólag raktározással foglalkozó társaság – amely mások közt két CBA-alapító, Breier László és Krupp József cégeinek tulajdonába tartozik – a vállalkozásfejlesztésre kapott forrásból nem az évek óta űzött logisztikai tevékenységét bővíti, hanem vadonatúj üzletágat alakít ki: geotermikus fúrásba kezd. Mégpedig extra nagy teljesítményű, 100 tonnás gépet vásárolt, annak üzembe állítására kért és kapott márciusban a Szolnoki Bányakapitányságon engedélyt, azaz mélyfúrási alkalmassági bizonyítványt. – olvasható a honlapon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik