Belföld

Megelőznék a gyerekek szén-monoxid mérgezését

24.hu
24.hu

2013. 04. 14. 08:11

Új szén-mondoxid érzékelők ügyelnek a Csongrád megyei óvodásokra és iskolásokra.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság forrásaiból szénmonoxid-érzékelőket adtak át a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen. A berendezéshez olyan Csongrád megyei óvodák és iskolák jutottak, amelyek gáztüzelésű kazánja a gyermekek által is használt helyiségekkel található egy légtérben -értesítette a Szeged24-et a Csongrád Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság.

Eszerint Csongrád megye intézményei közül a Napsugár Otthon Ásotthalmi Fogyatékos Személyek Részlege már a hét közepén, a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságon rendezett központi ünnepségen átvehette a berendezést, a szegedi átadáson további 15 óvoda, bölcsőde és iskola képviselőjének adta át a CO érzékelőt Szatmári Imre tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Csongrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke.

Az intézményvezetők számára a készüléket bemutató Rókus Imre tűzoltó őrnagy, a megyei igazgatóság hatósági osztályvezetője elmondta, hogy a most véget érő fűtési szezonban a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységei hat szénmonoxid-mérgezés gyanús esetnél avatkoztak be, amely során tizenketten kerültek orvosi ellátásra. Az új készülékek abban segítenek, hogy hangos sípolással jelzik, ha a mérgező gáz koncentrációja megnő, ilyenkor azonnali szellőztetés mellett a helyiség kiürítéséről is gondoskodni kell.

Az átadáson Király József, a Szegedi Kéményseprő-ipari Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: legjobb az érzékelőket a gázkészüléktől másfél méteres távolságban felszerelni, és vigyázni kell, hogy ne kerüljenek letakarásra, és időnként gondoskodni kell a berendezésben az elemek cseréjéről is.

Az intézmények képviselői örömmel vették, hogy az Országos Tűzmegelőzési Bizottság gondolt rájuk, míg Szatmári Imre tűzoltó ezredes azt kívánta, hogy ne kerüljön sor arra, hogy az érzékelőknek riasztaniuk kelljen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.