Belföld

Győrből szállt fel a Boeing – Ajándék repülés a Győr24-gyel

hir24
hir24

2013. 04. 14. 12:36

Játékunk szerencsés nyerteseit kísértük el a győri Boeing 737-es szimulátorhoz.

Március 19-én sorsoltuk ki a helyes válaszadók közül, hogy ki lesz a szerencsés, aki ajándékba kap egy repülést a győri szimulátorközpont Boeing 737-es pilótafülkéjében.

Rengeteg helyes válasz érkezett a feltett kérdésre, a helyes válasz: A világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380 típusú repülőgép. Aki erre tippelt, nagy eséllyel indult a nyereményért. Így tett Horváth Zoltán is, aki nagy örömmel vette át tőlünk a repülésre jogosító beszállókártyát.

nyertes (nyertes)

„Régóta foglalkoztat a repülés, az egyik kedves hobbim, úgyhogy nagyon örültem, mikor megtudtam: én nyertem a Győr24 nyereményét. Utaszállító repülőgépen már utaztam, de a szimulátort most próbálom ki elsőként” – nyilatkozta a Premi Air Szimulátor központban Horváth Zoltán, aki feleségével érkezett a Győr Plazában található virtuális repülőtérre.

Pár perccel később a személyzet jóvoltából nyertesünk egy pár perces gyorstalpaló repülésoktatáson vett részt, ahol a pilótafülke főbb berendezéseit és a repülés részleteit ismertették. Ezután Balogh János, szimulátor technikus segítségével felkészültek a felszállásra, majd hamarosan már Budapest felett szárnyalt a virtuális Boeing 737-es vasmadár.

nyertes(1)(430x286)(1).jpg (nyertes)
Tudnivalók a szimulátorról

A repülőgép típust rengeteg légitársaság üzemelteti, így ismert még a repülés iránt kevésbé érdeklődők körébe. Modern, XXI. századi megjelenést biztosító műszerezettsége mellett megtartotta a sugárhajtású repülőgépek hőskorát idéző kezelőszerveket, így „igazi” pilótafülke hangulatot áraszt.

Szimulátor Központjaink (Győr, Budapest) kialakításánál maximálisan törekszünk a repülőtéri hangulat kialakítására, mely már a belépéskor minden utazót magával ragad. Beérkező vendégeinket a Check-In desknél fogadjuk, majd az adminisztrációs feladatok elvégzése után a VIP várók atmoszféráját idéző körülmények között készülhetnek fel a repülésre. A várótermi hangulatot fokozzák a dekorációs elemek (fémdetektor kapu, csomagátvilágító), valamint a Boeing 737 típus történetét röviden bemutató fényképes kiállítás.

A látvány 180°-os megjelenítéséről három, 150 cm képátlójú képernyő gondoskodik tökéletes színekkel, éles részlet gazdag képi világgal. Csakúgy, mint az eredeti gépen, a műszerfalon az elsődleges repülési, navigációs és rendszer adatok hat kijelzőn (EFIS) jelennek meg, valamint a hagyományos műszerek tartalékként (standby) funkcionálnak. A repülési feladat szimulációs végrehajtásához szükséges rendszerek az eredeti géppel megegyező módon működnek.

A szimulátor nem a Nemzeti Közlekedési Hatóság vagy a Boeing cég által jóváhagyott berendezés, azonban képzett pilótáknak maximálisan alkalmas repülési eljárások gyakorlására, az ismeretek felfrissítésére egy esetleges „éles” szimulátor vizsga előtt, valamint hosszabb kihagyás után. A kiegészítőként telepített Project Magenta Instructor szoftverrel a repülés bármely fázisában többféle hibát tudunk generálni (hajtóműleállás, hidraulika hiba, beszorult fékszárny, műszerhiba, stb.). A leszállás után visszaellenőrizhető a repülés nyomvonala és siklópálya szöge.

További információkat itt olvashat!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

3d illustration of city quarter construction with crane over black background

Lakáskassza: kétharmad a kormány ellen

Kommentek

3d illustration of city quarter construction with crane over black background
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.