Belföld

Trükkös tolvaj lopott meg nyugdíjasokat Győrött

Egy győri nagyáruház parkolójában szólított meg egy 82 éves nyugdíjast ismeretlen férfi.

Főként idősek a célpontjai azoknak a trükkös tolvajoknak, akik elterelve alkalmi ismerőseik figyelmét, észrevétlenül szabadítják meg őket értékeiktől. A rendőrség kéri a nyugdíjasokat, fokozott óvatossággal legyenek a tőlük segítséget kérő idegenekkel szemben.

Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül! A bevásárló központok parkolóiban pénztárcájukat ne tegyék autójuk első ülésére, míg a csomagtartóban pakolnak! – hívja fel a figyelmünket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ne feledjék! Kellő óvatossággal és bizalmatlansággal megelőzhető a trükkös lopás!

Egy győri nagyáruház parkolójában szólított meg egy 82 éves nyugdíjast ismeretlen férfi. Kérte, legyen segítségére abban, hogy a bevásárló kocsihoz pénzérmét váltson. A férfi és 79 éves felesége készségesen segített az idegennek a váltásban.

A 200,-Ft-os átadása közben a 40-50 év körüli, sötét hajú, köpcös ismeretlen kiejtette kezéből az érmét. A két sértett figyelmét a földre hulló pénzdarab annyira lekötötte, hogy közben nem vették észre, amint a gátlástalan tolvaj az idős nő kezében lévő tárcából százezer forintot eltulajdonít.

Ismeretlen tettes ellen, lopás gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik