Belföld

Ellopták a sátoraljaújhelyi távhőközpont „agyát”

Futes(960x640)(13).jpg (fűtés, távfűtés, radiátor, fűtőtest, főtáv, )
Futes(960x640)(13).jpg (fűtés, távfűtés, radiátor, fűtőtest, főtáv, )

Nem sok kellett hozzá, hogy megbénuljon a sátoraljaújhelyi távhőszolgáltatás, mert ellopták a távfelügyeletet és a kazánok vezérlését végző számítógépet.

A sátoraljaújhelyi rendőröknek köszönhető, hogy nem omlott össze a zempléni város szolgáltatása, ők vették észre ugyanis azt, hogy a távhőközpont kerítését megbontották és az egyik ablakot is betörve találták. A járőrök vélhetően meg is zavarhatták az elkövetőket, mivel az épületből elvitt számítógép tartozékainak egy része a helyszínen maradt.

Gaskó Bertalan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte: az ügyben dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon.

A távhőszolgáltató egyik illetékese a Zemplén televíziónak nyilatkozva elmondta: a számítógép a város teljes hálózatának távfelügyeletét végezte, vagyis mintegy 1100 lakás szolgáltatásának biztonságáért felelt. A gép hiánya elsősorban azt a veszélyt hordozta magában, hogy amennyiben üzemzavar fordult volna elő a rendszerben, arról nem értesültek volna a szakemberek.

Ez pedig beláthatatlan következménnyel járhat. A szolgáltató időközben helyreállította a rendszert. A sikeres felderítéshez a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik