Belföld

Tízezreseket fénymásolt a pannonhalmi férfi

Ismét hamis tízezresekkel próbálkozott az a 26 éves pannonhalmi férfi, aki március végén már egy győri büfében akart az általa nyomtatott papírpénzzel fizetni.

Akkor kettő, most öt fénymásolt tízezres bankó, valamint pár gramm drog került elő ruházatából.

A járőrök vonták ellenőrzés alá Győrben a Tihanyi Árpád úton 2013. április 09-én este a 26 éves pannonhalmi férfit. Cs. József zsebéből öt darab, hamis, fénymásolattal készített tízezer forintos bankjegy, valamint egy alufóliába csomagolt marihuána került elő.

A rendőrök előtt már jól ismert férfi kihallgatása során részben tett beismerő vallomást. Elmondta, hogy a bankókat ő maga fénymásolta csupán azért, hogy a „csajoknál jobb színben tűnjön fel”. Gazdagnak és „menőnek” akarta magát feltüntetni előttük. A legyártott tízezresekkel a város több üzletében is fizetett.

Beismerte, hogy a nála talált cannabisból aznap reggel is fogyasztott. A növényi származék hatóanyagát vegyészszakértő vizsgálja.

Cs. Józsefet nem először állították már elő a rendőrök pénzhamisítás gyanúja miatt. Március végén egy győri büfében akarta a fénymásolt papírdarabot fizető eszközként „elsütni”. Sikertelenül. A falatozóban dolgozó szóvá tette neki a silány másolatot, mire a férfi kisebb címletű pénzt vett elő és azzal egyenlítette ki tartozását. A rendőrök Győr belvárosában igazoltatták a gyanúsítottat és  ott kérték számon tőle a fénymásolt bankjegyeket. A ruházatában talált két darab hamis tízezres címletet akkor azzal magyarázta, hogy ruhaárusként egy vásárlótól kapta és fel sem tűnt neki, hogy azzal bármi baj lehet – tájékoztatta a Győr24-et a Győ-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik