Belföld

Még egy kör – búcsú a Vidám Parktól

vidámpark (vidámpark, )
vidámpark (vidámpark, )

A jegyek nem drágulnak, a bérlet olcsóbb az őszi zárásig.

Utolsó szezonját nyitotta meg pénteken a budapesti Vidám Park. A Fővárosi Közgyűlés tavalyi döntésének értelmében szeptember 30-án végleg bezár, területét pedig több lépésben átadja az állatkertnek.

Fotó: MTI / Marjai János

Az utolsó pár hónapban hétköznap is várja a látogatókat a park a már megszokott játékokkal, számos szórakoztató rendezvénnyel és kedvezményekkel.  Áprilisban még csak déltől, májustól pedig 11-től este 7-ig lesz nyitva, hétvégén pedig 10-től 20 óráig. Az utolsó szezonban 14 ezer 700 forint lesz a bérlet, a jegyek ára nem változik.

A májusi programok a Vurstli Fesztivállal kezdődnek, május 4-én pedig egy látványos tűzshow-bemutatóval indulnak a Vidámparki Éjszakák, de ígérnek egy Vidámságvásárt is, ahol egyedi csecsebecsék és környezetbarát holmik cserélnek majd gazdát – írja a Metropol.

A Vidám Park története

• A Városligetben 175 éve, 1838-ban jött létrea Vurtsli, mely fénykorát az 1910-es évekre érte el. Az Angol Park alapjait pedig a Bajorországból Pestre költöző Meinhard család tette le még 1908-ban.

• 1953-ban fejezték be a két intézmény 1950-ben elkezdett összevonását.

• 1956-ban már 65 játék üzemelt, ebben az évben már több mint kétmillió látogatója volt a Vidám Parknak. De a hatvanas évek közepére elöregedtek a játékok, pénz nem volt a felújításra, és így a látogatók is elmaradtak.

• 1994. január 1-jén egyszemélyes részvénytársasággá alakult a Vidám Park. A 2000-es években számos új játék érkezett a parkba, a látogatószám azonban folyamatosan csökkent, 2010-re az intézmény már csődközeli helyzetben volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik