Belföld

Ingyenes lehet a kéményseprés

kemenysepro(210x140)(3).jpg (kéményseprő, )
kemenysepro(210x140)(3).jpg (kéményseprő, )

A kormány újabb rezsidíjakat csökkentene.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a legfrisebb statisztikai adatokat elemezve a többi között azt mondta, hogy az infláció alakulásában az egyik legfontosabb tényező az eddig megvalósult rezsicsökkentés. Hozzátette: tovább eshet az infláció – akár két százaléknál is kevesebb lehet – a rezsicsökkentés második lépése, a szemétszállítási, valamint a víz- és csatornadíjak július 1-jei tízszázalékos csökkentése után. A kormányzat képes arra, hogy az áremelkedés mértékét az európai átlagszint alá csökkentse – tudósít a privatbankar.hu.

Kérdésre válaszolva közölte: egyetért a további rezsicsökkentést szorgalmazó Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral abban, hogy nem kell megelégedni a díjak mérséklésének jelenlegi mértékével. Megerősítette azt is, hogy a kéményseprés árának több helyütt “elfogadhatatlan” mértékű emelése miatt “jelentős változásban” és díjcsökkentésben gondolkodnak, sőt akár az is elképzelhető, hogy ingyenessé teszik. Az ezzel kapcsolatos előterjesztések rövidesen a parlament elé kerülnek.

A politikus megjegyezte továbbá, hogy a villamosenergia- és a fűtési költségek alakulására a kormánypártok szeptemberi kihelyezett frakcióülésén térnek vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik