Belföld

Hitler Pécsett

Hitler és Ciano Berlinben (hitler, berlin, )
Hitler és Ciano Berlinben (hitler, berlin, )

A Führer születésnapját ünnepelnék a Pax Hungarica nevű mozgalom tagjai a baranyai megyeszékhelyen.

Úgy tűnik, erős igény mutatkozik a baranyai lokálpatrióták részéről Adolf Hitler születésnapjának megünneplésére.A pecsma.hu utánajárt a dolognak, és a következőket derítette ki: a rendőrség nem tud a menetről (mi igen, mert a Facebookon is fent van), de ha tudna, biztosan nem engedélyezné. Nagy Csaba Pécs alpolgármestere megdöbbent, és Robert Merle-t ajánlott a beteg lelkű menetelőknek. A szervezők nem reagáltak a megkeresésre, de meghívójukban egyebek mellett a következőket írják: “Elég minden igaztalanul ráhányt szenny a megcsalt, megtévesztett, a liberalizmus mocskából kiábrándult emberek keserűségében és dühében. Szelleme vezérlő csillag maradt a kifosztott megcsaltaknak a jövő küzdelmeire.” Jelentsen ez bármit is.

Hír24 montázs

Utánajártunk, és a jövő hétre tervezett séta – a jóízlésen, az emberi értelmen és méltóságon kívül – nem sért semmilyen jogszabályt. Ha néhány tucat ember megfogja egymás kezét, és szívükben a vezér iránti, soha el nem múló lelkesedéssel a Domus Áruháztól felbattyog a Misina tetőre, a rendőrség nem tehet semmit. Néhány száz jobb érzésű hazafi viszont nyugodtan csatlakozhatna a menethez, és útközben elbeszélgethetne a fiatalokkal. Ha ők sem visznek táblákat, és nem kívánnak politikai szónoklatot tartani, akkor ezt sem kell bejelenteniük.

A pécsi rendőröknek viszont talán érdemes volna tájékozódniuk a helyszínről és az időpontról, mert utóbbi esetben lehet némi kavarodás. Persze ha csak náciék vonulnak, akkor semmi baj. Béke, nyugalom, emlékezés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik