Belföld

Lemondott az IH igazgatója, Sódar István

A rendezvényközpont 66 millió forintos veszteséggel zárta az elmúlt évet.

A szegedi IH Rendezvényközpontot működtető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. határidőre nem készítette el a tavalyi év gazdasági beszámolóját. Végül is az anyag beérkezett a tulajdonos önkormányzathoz. Ebből kiderült, hogy a cég tavaly – a 173 millió forintos, jelentősen megemelt önkormányzati támogatás ellenére – 66 millió forintos adóssággal zárta. Feltehetően a rossz eredmény miatt mondott le a cég vezetője, Sódar István – tudta meg a Szeged24.

A lemondásról Kohári Nándor Fideszes képviselő értesítette a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottságot hozzátéve úgy tudja, Sódar jobb állásajánlatot kapott.

Információink szerint Sódar júniusig marad a cég vezetői székében, a városi közgyűlés pályázatot ír ki az IH Rendezvényközpontot működtető cég vezetői posztjára.

Az IH 118 millió forinttal adós a különböző vállalkozásoknak, amiből 91 millió lejárt tartozás. Ez azzal a veszéllyel járhat, hogy valamelyik cég felszámolási eljárást indít az ifjúsági ház ellen – írja a Délmagyarország napilap. Az adósság miatt kérdéses lehet az idei SZIN megrendezése is.

A pénteki közgyűlésre Kalmár Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselői előterjesztésében a tavalyi munkájáért 3 millió forintos jutalmat javasolt Sódar Istvánnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik