Belföld

Szabad Város Blog: Gyimesi tanácsnok nem olvas előterjesztést?

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 04. 11. 12:16

A Szabad Város Blog szerint ha vette volna valaki a fáradtságot a Fidesz frakcióból, hogy elolvassa aköltségvetés végrehajtásáról szóló rendelet, akkor bizonyára "felfedezi" azokat a pontokat, amiket most Gyimesi képviselő módosítani kíván.

A Szabad Város Blog szerint Gyimesi László képviselő a februári közgyűlés előtt biztos nem olvasta a költségvetés végrehajtási rendeletét, mint ahogy a Fidesz frakcióból sem olvasta senki. A tanácsnok által a végrehajtási rendelethez beadott módosító indítványt ugyanis nyugodtan beadhatta volna februárban is, az eltelt egy hónapban ugyanis nem merült fel olyan új körülmény, ami a módosítást indokolná.

Gyimesi javaslata ugyanis a polgármester hatáskörét szűkítené, illetve a cégvezetők mozgásterét bővítené, pl. oly módon, hogy ha a tulajdonos várossal szemben van tartozásuk, akkor azt ne feltétlenül kelljen megfizetniük. (Csak akkor, ha a fideszes többségű bizottság is úgy gondolja.) Emellett a rendelet szűkítené a polgármester szerződéskötési jogosultságait is, bizottsági jóváhagyás nélkül csak 1 millió forintig vállalhatna kötelezettséget Botka László, a februárban elfogadott 10 millió helyett.

A városi cégek vezetőinek két évvel ezelőtti fideszes-jobbikos káderekre cserélése óta a Fidesz törekvése egyértelműen az volt, hogy a saját embereinek a mozgásterét bővítse, a polgármester lehetőségeit az ellenőrzésre szűkítse. Ez érvényesült a költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet tavalyi módosításakor is, és ha vette volna valaki a fáradtságot a Fidesz frakcióból idén februárban, hogy elolvassa a rendeletet, akkor bizonyára “felfedezi” azokat a pontokat, amiket most Gyimesi módosítani kíván. De úgy tűnik, hogy ezt senki nem érezte feladatának, így maradt áprilisra az utólagos maszatolás –írja a Szabad Város Blog.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.