Belföld

A Szegedi Kortárs Balett Budapesten is jubilál

A 25 éves Szegedi Kortárs Balett szegedi sikerei után Budapesten mutatja be Dusha Béla fotóit és a Stabat Mater előadását.

Budapesten, a Nemzeti Táncszínház szervezésében bemutatja nagy sikerű jubileumi előadását a Szegedi Kortárs Balett. A Stabat Matert, Juronics Tamás Kossuth-díjas művész legújabb koreográfiáját teltházzal és vastapssal kísérve játsszák februári premierje óta Szegeden.

Zsadon Flóra a Stabat Materben
Fotó: Kocsis Judit

A darab az emlékezés és megújulás jegyében született: Juronics két Stabat Mater-koreográfiája közül az egyiket Pergolesi, a másikat a kortárs észt zeneszerző, Arvo Pärt muzsikájára alkotta. Előbbivel a társulat alapító művészeti vezetőjére, Imre Zoltánra is emlékeznek, aki 1988-ban egyik legmarkánsabb műveként állította színpadra. A Pergolesi-zeneműre készülő új darabban Máriát Zsadon Flóra táncolja, akit nemrég Kölcsey-éremmel tüntettek ki. Az Arvo Pärt művére épülő másik koreográfiában Hajszán Kittit, majd Hortobágyi Brigittát láthatják a nézők Mária, Czár Gergelyt pedig Gábriel arkangyal szerepében. A bemutatót április 26-án, 19 órakkor tartják a Nemzeti Táncszínházban.

Előtte áprisilis 13-án, szombaton Dusha Béla Tánc-Tér-Kép fotókiállítása is megnyílik a táncszínházban 16 órától. Ezt a kiállítást a szegediek a Reök palota előtt láthatták sokáig. Íme néhány kép a fényképésztől.

Zsadon Flóra


Palman Kitti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik