Belföld

Gyönyörű kirándulóidő lesz egész hétvégén

Vasárnaptól napokon át kellemes tavaszi idő valószínű, ragyogó napsütéssel, 15 és 22 fok közötti maximumokkal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján ma nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, majd időnként erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte elsősorban délen és keleten több helyütt, később csak elszórtan várható eső, záporeső. Főleg délen, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat. A délnyugati, majd északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet délután általában 11 és 16, késő este 4 és 9 fok között valószínű.

Csütörtökön időnként megnövekszik a felhőzet, több órás napsütés várható. Északkeleten néhol zápor előfordulhat. A délnyugati, déli szél megélénkül, a Kisalföldön megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Pénteken napközben többször erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütés is lehet, szórványosan valószínű eső, zápor, majd estétől megvastagszik a felhőzet, és többfelé valószínű eső, zápor. A déli, délnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Szombaton kezdetben borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Eleinte több helyen, majd főként keleten várható eső, zápor. Az északnyugati szelet többfelé kísérik erős széllökések. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Vasárnap időnként erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütés is várható. Zápor bárhol kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé erős lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik