Belföld

Csütörtökön 20 fok lesz

Változóan felhős, de kellemes időnk lesz csütörtökön is.

A szárazföld nyugati és középső tájai fölé ciklonális mező nyúlik be. Főként Franciaországban, Németországban és a Kárpát-medence környezetében nagyrészt erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső. Ugyanakkor a Kelet-európai-síkság felett anticiklon helyezkedik el.

Ott a leszálló légmozgásnak köszönhetően derült, napos idő a jellemző. A magasnyomás peremén azonban több a felhő, és helyenként kisebb csapadék előfordul. A csúcshőmérséklet északon és keleten jobbára 2 és 9 fok között változik, de Skandinávia északi peremén fagypont alatti értékeket is mérnek. Ezzel szemben délen és nyugaton a délutáni órákra általában 13 és 20, az Ibériai-félsziget keleti felén 21 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb és enyhébb levegő áramlik.

Változóan felhős időre számíthatunk csütörtökön az ország nagy részén többórás napsütéssel. Szerda estig elszórtan, éjszaka és csütörtökön már inkább csak északkeleten lehet helyenként zápor, szerda estig egy-egy zivatar. Éjszaka ködfoltok képződhetnek. Szerdán az északnyugati, csütörtökön a déli szelet az Észak-Dunántúlon néhol erős széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 15, 20 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik