Belföld

A kormány megoldja a csajozást

Gondot okoz a fiataloknak a tanulás, munka mellett a társkeresés – véli a kormány. Megoldja.

Nem kell több energiát fektetni a csajozásra, pasizásra: május 26-án Táncválasztó, párválasztó címmel indít a kormány társkereső programot. Ezt Soltész Miklós szociális államtitkár jelentette be, mondván, az „egyetemista korú fiataloknak, elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés”.

Az államtitkár A családi élet és a munka összehangolása – avagy hogyan segíti a munkavállalókat a családbarát munkahely című konferenciáján arról beszélt: a felkészült, felelős gyermekvállalás, családalapítás kihat a gazdaságra, a népjóléti rendszerre, ezért sem mindegy, hány gyerek születik, hányat tudnak felnevelni.

Soltész Miklós a családok anyagi támogatása mellett fontosnak nevezte a szimbolikus, lelki segítségnyújtást is ezen a területen, ide sorolva a családbarát munkahelyeket.


Sokaknak maguktól is megy
Fotó: Neményi Márton

A családtámogatásra tett eddigi intézkedések közül kiemelte a családi adókedvezmény bevezetését, a hároméves gyes visszaállítását, a kismamák munkahelyre való visszatérésének adókedvezménnyel történő támogatását, a bölcsődék számának növelését.

A szimbolikus, lelki területre ható intézkedések sorában megemlítette az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett, a családi életre való felkészítést segítő pályázatot, amelynek keretében 10 milliárd forint támogatásra pályázhattak egyházak és civilszervezetek.

Kedvező fogadtatásra találtak a fiatal szülők körében a babaköszöntő levelek is – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik