Belföld

Melegfront érkezik: kedden 16 fok lesz

A kellemes tavaszi hőmérséklet mellett kisebb felhősödésre kell számítani.

Izland, Közép-Európa, valamint a Kelet-európai-síkság nyugati felének időjárását anticiklon alakítja. A felsorolt területeken a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Ugyanakkor a Brit-szigetektől nyugatra, Délkelet-, Kelet-Európában, illetve Finnország fölött ciklonok örvénylenek. Ezeken a vidékeken gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyről jelentenek csapadékot; többnyire az eső esik, de északon néhol havazás, hózápor is előfordul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi felén általában -2, +10 fok között alakul, északon van a hidegebb. A mediterrán térségben enyhébb az idő, ott a délutáni órákra többnyire 14, 22 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte szárazabb, majd egyre nedvesebb, enyhébb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Éjszaka fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, főként keleten várható eső, zápor. Kedden kezdetben többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan valószínű eső, zápor, majd elsősorban nyugaton és délen szakadozik fel a felhőzet, és ott néhány órára a nap is kisüthet. Reggelig általában mérsékelt marad a légmozgás, kedden napközben megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1,5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 8, 15 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik