Belföld
belvíz (belvíz, )

Kismértékben nőtt a belvizes terület az Alsó-Tisza-vidékén

24.hu
24.hu

2013. 04. 09. 10:41

Kismértékben, 41 ezer hektárra emelkedett az elmúlt 24 órában a belvíz borította terület nagysága az Alsó-Tisza-vidékén.

Kozák Péter védelemvezető közölte, az igazgatóság két belvízvédelmi szakaszán harmad-, négy szakaszán másod-, két belvízvédelmi szakaszán pedig elsőfokú készültség mellett folyik a védekezés. A harminc üzemelő szivattyútelepe közül 26 másod-, illetve harmadfokú készültség mellett 24 órás üzemben működik, a berendezések szombaton 4,7 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba.

A belvízi védekezésben az igazgatóság több mint négyszáz munkatársa vett részt.

A Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulatnál harmadfokú készültség mellett folyik a védekezés, a többi társulatnál első- és másodfokú készültség van. Kömpöcön, Kunszentmártonban, Mindszenten, Székkutason és Újszentivánon másodfokú, öt településen pedig elsőfokú készültség mellett védekeznek a belvíz ellen – tudatta a szakember.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén 216,792 kilométeren – a Tiszán és a Maros torkolati szakaszán – első-, 22,813 kilométeren – a Hármas-Körös alsó szakaszán –, 21,1 kilométeren – a folyó öcsöd-kunszentmártoni térségében – harmadfokú árvízvédelmi készültség van. Az igazgatóság csaknem kétszáz emberrel vesz részt az árvízvédekezésben, figyelő szolgálatot látnak el, és végrehajtják az árvízi jelenségek által indokolt feladatokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.