Belföld

Apad a Marcal – Fotók!

Hétfőn befejezték a gát építését Nemesgörzsönynél, kedden már apadást mértek a Győrhöz közeli szakaszokon.

A Marcalon Mórichidánál kedden reggel 248 centiméter volt a vízállás, lassú apadásra számítanak. Marcaltőnél a tározott víz visszavezetése folyamatos. Gyirmótnál reggel 342cm-es vízállást mértek, a tetőzéshez képest mintegy 90 centis apadás tapasztalható. Az apadás a nap folyamán folytatódik. Az ÉDUVIZIG működési területén már mindenhol árvízi készültségi szint alatti vízállások vannak.

Hétfő: Befejezték az ideiglenes gát építését a Marcal mentén Nemesgörzsönynél, a folyó vízszintje még nem csökken – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő este.

Révész András tájékoztatása szerint a Marcal mentén napközben még 400-an védekeztek, estére azonban befejezték az önkéntesek és a hivatásos állomány tagjai az ideiglenes úgynevezett jászolgátat (a két pallósor között döngölt földdel kitöltött ideiglenes védművet), amelyet múlt péntek óta azért építettek, hogy Marcaltőt megvédjék az árvíztől.

A védmű elkészült, nincs kifolyás mellette; a mintegy 400 méter hosszú gát mellé homokzsákokat vittek az esetleges cserék vagy magasítás miatt – közölte a szóvivő.

Hozzátette: a Marcal vízszintje Egyházaskesző és Nemesgörzsöny térségében még stagnál, a folyó mellett éjszaka a vízmű szakemberei tartanak figyelőszolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik