Belföld

Kulcs: ár- és belvízi helyzetkép

Kulcson a talajsüllyedés mellett a belvíz is gondot jelent, ezért a település polgármestere hétfőn harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el.

A Fejér megyei Kulcs Duna-parti löszfaláról újabb területen omlott le a föld. A Deák Ferenc utca és a Temető utca között a talajcsúszás miatt akácfák fordultak ki a földből. Az érintett területen lévő ingatlanokban 2010 óta nincs közműellátás és a lakhatás sem engedélyezett. A kifordult fák ágai két épületet veszélyeztettek. A negyvenöt foknál jobban megdőlt, nagyobb súlyú akácokat a katasztrófavédelem dunaújvárosi hivatásos tűzoltó egységei a gyökérzet fölött kivágták. Kulcson a talajsüllyedés mellett a belvíz is gondot jelent, ezért a település polgármestere hétfőn harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el- mondta a Fehérvár24-nek Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Székesfehérváron az elsőfokú árvízi védekezés részeként a Székely utcai zártkerti ingatlanok védelme érdekében szivattyúval emelik át a Lugosi árok vizét a Gaja-patak felé. A Nádor-csatorna Cece és Ősi közötti szakaszán még mindig másodfokú, az Adony-Ercsi belvízvédelmi öblözetben lévő Adonyi főcsatornán első fokú belvízvédelmi, a Fehérvárcsurgói-tározónál pedig másodfokú helyi vízkárelhárítási készültség van. Hétfő délutánig vízeltávolítás miatt nem volt szükség a katasztrófavédelem egységeinek segítségére a megyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik