Belföld

Kikelet: 20 fok is lehet a héten

Folyamatos felmelegedést ígérnek az előrejelzések.

Úgy tűnik véget ért ez a hosszadalmas és zord tél. Az előrejelzések alapján beköszönt a várva várt tavasz: 18-20 fokig emelkedhet a hőmérséklet a hétvégéig. A váltakozó fronthatás ugyanakkor leterhelheti az arra érzékenyeket, de a közérzetünket egész biztosan feldobja majd a kellemes időjárás.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn száraz idő ígérkezik, hazánk nagy részén több órára kisüt a Nap. Délutántól dél, délnyugat felől felhősödés kezdődik, de csapadék késő estig még nem várható. Hajnalban még többfelé gyengén fagyhat, míg délután a többnyire gyenge szélben 9 és 13°C közé melegszik a levegő.

Kedden már több lesz a felhő térségünk fölött, kisebb eső, záporeső több helyen is kialakulhat. Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél, felmelegedés veszi kezdetét.

Szerdán már enyhébb tavaszi időben lesz részünk, viszont marad a változékonyság: eső, zápor többfelé kialakulhat az országban. Északkeleten akár zivatar is előfordulhat. Délen akár már 16-18 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtökön átmenetileg szárazabb idő várható, majd pénteken és szombaton ismét megjelennek a záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Pénteken már többfelé 20 fok köré emelkedhet a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik