Belföld

Ismét tarolt a Tóparti a Diáknapokon

Kiemelkedő produkciókból válogatott gálaműsorral zárult a 2013-as Fejér Megyei Diáknapok rendezvénysorozata a a Vörösmarty Színházban.

Versek, komoly- és könnyűzenei produkciók, néptánc, népzene, kórusművek, színmű, showtánc és breakdance egyaránt szerepelt a gálán, ahol átadták a Diáknapok kategória- és különdíjat, a települések díjait és a közönségdíjat is.

A tizenegy kategóriában zajló versengés során – amely közel 1200 diákot mozgatott meg – szakértő zsűri minősítette a produkciókat, a legjobbak arany, ezüst és bronz minősítést kaptak. Minden kategóriában hirdettek kategóriadíjat és különdíjat is, a zsűrik pedig további elismeréseket is odaítéltek a kiemelkedő produkcióknak, alkotóknak.

Az összesített pontverseny alapján dőlt el a fesztiváldíj és a két szervező város –  Székesfehérvár és Dunaújváros – fődíjának sorsa. A fesztiváldíjat, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Nagydíját a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola (Székesfehérvár) nyerte, Fejér Megye Közgyűlésének Megyedíját és Dunaújváros Megyei Jogú Város Nagydíját a Széchenyi István Gimnázium (Dunaújváros) érdemelte ki, a fesztivál közönségdíját pedig a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból érkezett Színparódiák társulata vihette haza.

A háromnapos rendezvény alatt a kategóriákon túl több szabadidős programban is részt vehettek a fellépő diákok. A fiatalok nagy számban használták ki a Művészetek Házában felállított Xbox és Wii számítógépes játékkonzolokat, illetve szombat este a Petőfi Kultúrtérben tartott koncerteken is sokan megjelentek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik