Belföld

Algír és török fiatalok akartak nyugatra szökni

Sopronnál és Hegyeshalomnál is migránsokat fogtak a rendőrök.

A soproni rendőrök 2013. április 6-án délelőtt a GYSEV pályaudvar nemzetközi peronján vonták ellenőrzés alá azt a három külföldi férfit, akik jogszerű belföldi tartózkodásukat és személyazonosságukat igazolni nem tudták. A Soproni Rendőrkapitányságra történt előállításuk során kiderült, a 19 éves és 25 éves algír férfi a debreceni befogadóállomás által kiállított igazolvánnyal rendelkezik, 23 éves honfitársuknak semmilyen irata nincs. A rendőrség tiltott határátlépés kísérlete miatt kezdeményezett ellenük szabálysértési eljárást, ügyükben a további intézkedést a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja

2013. április 6-án délután az M1-es autópályán, a hegyeshalmi kilépőnél igazoltatták a rendőrök az osztrák rendszámú Skoda Octavia vezetőjét és három utasát. A gépkocsiban utazó külföldiek sem a belföldi tartózkodáshoz, sem a továbbutazáshoz szükséges  okmányokkal nem rendelkeztek. A 22 éves török állampolgárságú nőt, valamint 32 és 27 éves férfi honfitársát tiltott határátlépés kísérletének szabálysértése miatt a járőrök a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság előállították. A török határsértők menekültkérelmét a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal vizsgálja.

2013. április 6-án este hét órakor  az M1-es autópályán állították meg a határrendészek az Ausztriába tartó magyar rendszámú Mercedes taxit. Az autóban utazó 23 éves koszovói férfi jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta, és a továbbutazáshoz szükséges útiokmánnyal sem rendelkezett. Tiltott határátlépés kísérletének szabálysértése miatt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították. A további eljárást vele szemben a Bevándorlási és állampolgársági Hivatal folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik