Belföld

Vasárnap még hószállingózás is lehet

A Kisalföldön változóan felhős és napos időnk lesz vasárnap. Maximum 8 plusz fokig emelkedik a hőmérséklet.

Az elmúlt hetekhez, hónapokhoz hasonlóan továbbra is az Északi-sark fölött elhelyezkedő anticiklon déli peremén nyugatról kelet felé vonuló ciklonok határozzák meg kontinensünk időjárását. Emiatt a Brit-szigeteket, Skandináviát és a Balkán-félszigetet leszámítva a kontinens nagy részén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, Oroszországban havazik. Amíg a mediterrán térségben 15, 20, sőt az Égei-tenger mentén 25 fokig is felmelegszik délutánra a levegő, addig másutt jellemzően csak 0, +8 fokot mérnek.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását az északi anticiklon peremén érkező szárazabb, kissé hűvösebb levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de éjszaka a Dunántúlon, vasárnap pedig keleten-délkeleten szakadozhat fel hosszabb időre a felhőzet, utóbbi tájakon több órára a nap is kisüthet. Helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat, éjszaka az Északi-középhegység magasabban fekvő részein hószállingózás, gyenge havazás sem kizárt. Szombaton az északnyugati, vasárnap az északkeletire forduló szél többfelé megélénkül, sőt vasárnap a Dunántúl nyugati felén és északkeleten meg is erősödik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 fok körül várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik