Belföld

Győri diadal a BL elődöntőben

Az Audi ETO KC magyar csapat új BL-csúcsot felállítva, sorozatban a 13. győzelmét aratta.

A Győri Audi ETO KC 24-22-re nyert az Oltchim Valcea ellen Bukarestben a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntős párharcának első mérkőzésén. A magyar csapat új BL-csúcsot felállítva sorozatban a 13. győzelmét aratta.

„Örülünk a győzelemnek, de szem előtt tartjuk a második mérkőzést is. Fontos volt, hogy a mérkőzés elején elhúztunk, de legalább ilyen sokat számított, hogy a végén meg tudtuk tartani az előnyünket. Ma is a védekezésen múlt a végeredmény, összességében nagyon jó meccset játszottunk”.– nyilatkozta a mérkőzésről Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

„Végig nagyon nehéz volt, de örülünk, hogy végre nyerni tudtunk a Valcea otthonában. Fontos győzelem volt, és tudjuk, hogy még nincs vége. A Valcea nagyon jó csapat, mindig iszonyúan kemény csatát vívtunk, idén pedig nagyon jó a keretük. Nekünk voltak elkerülhető hibáink, és bízom benne, hogy ezeket csütörtökre ki tudjuk javítani és újra nyerünk otthon is.” – vélekedett Görbicz Anita.

„Gratulálok a Győrnek, egy ilyen környezetben nagyon nehéz győzni. Ami bennünket illet, rengeteget hibáztunk, nem koncentráltunk eléggé, és ez az önbizalmunkra nem volt jó hatással. Bár kiváló játékosaink vannak, de valószínű, még egy kis időre van szükségünk, hogy összeérjünk. Most csak a visszavágóra koncentrálunk, ahol jó védekezéssel van esélyünk.„– mondta el Jakob Vestergaard a meccsről.

Az első húsz perc álomszerűen alakult: a Győr kifogástalanul védekezett és elhúzott 13-6-ra. A szünet előtt valamelyest rendezte sorait a rivális, így csökkent a különbség. A folytatásban Bulatovic révén jól tartotta magát a Valcea, ám egyenlítenie nem sikerült. Az ETO most nyert először a Valcea ellen idegenben.

A visszavágót csütörtökön rendezik Veszprémben. Az ETO az idegenbeli győzelemmel közel került ahhoz, hogy története során nyolcadik alkalommal döntős legyen európai kupában. Az eddigi hét finálé (BL: 2009, 2012 – EHF Kupa: 1999, 2002, 2004, 2005, KEK: 2006) közül egyet sem tudott megnyerni a győri csapat.

Részletes beszámoló a mérkőzésről itt olvasható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik